Ewa Schöld @folkofa ?

aktiv för 8 år, 1 månad sedan
 • Ewa Schöld gjorde ett inlägg i gruppen ‘AvatarSemester med hund‘:   8 år, 1 månad sedan · Visa

  Hejsan. Min hund och jag tog en cykelsemester på Åland i sommar. Kan varmt rekommenderas! Vi bilade upp till Norrtälje där vi övernattade på Hotell Roslagen (perfekt för hundägare – kvälls-middag serverades på hotellet utan extra kostnad och det fanns en promenadslinga precis utanför dörren). Vi tog Vikinglines färja till Mariehamn, färjan har hundrum! Perfekt! Cykel hyrdes i Mariehamn, cykelkärra och ”springer” hade vi med. Vi cyklade i snitt 3 mil/dag, badade, tittade på sevärdheter, besökte marknader och hade trevligt på de olika öar som vi besökte. Färjor mellan öarna och övernattnings-ställena var bokade i förväg. Vi fick ett vänligt bemötande överallt – En kanonsemester!
  Vi testade Hurtas kylväst som fungerade utmärkt. Dock ett litet minus för yttertyget – det borde vara i en tåligare kvalité då västen är tänkt att användas under aktiviteter. Vi testade också en ”springer” som i alla fall inte jag sett tidigare, en som har fjädern nedåt i stället för uppåt som den vanliga har. Denna var klart bättre för en liten hund (min är en strävhårig Foxterrier)

 • Ewa Schöld gjorde en uppdatering i gruppen ‘AvatarSemester med hund‘:   9 år, 3 månader sedan · Visa

  Gillar man att campa så kan jag rekommendera Böda sand på Öland. Hundbad, hundrastgård, fina strövområden – allt som får en att känna sig välkommen med hund! Vill man inte stanna i Sverige så är Tyskland trevligt för oss hundägare, de har en välvillig inställning till hundar både på hotellen och restaurangerna. För en skåning ligger ju Köpenhamn nära, stadsparken är mysig att gå i och restaurang Hansens Familjehaeve har inget emot att du tar med hunden. De ser till att den får dricka innan du fått din öl!

 • Ewa Schöld gick med i gruppen AvatarSemester med hund   9 år, 3 månader sedan · Visa

 • Ewa Schöld kommenterade bloggposten Ta bättre bilder på din hund   9 år, 4 månader sedan · Visa

  Det underlättar att ta hjälp av någon person som hunden känner. Då kan denne koncentrera sig på att få hunden i rätt vinkel och du själv koncentrera dig på att klicka av i rätt ögonblick. Har du en funktion på kameran som gör att du kan klicka av flera bilder i snabb följd så lär [...]

 • Ewa Schöld registrerade sig   9 år, 4 månader sedan · Visa