Hunden kissar i vår säng

21 december, 2013, 20:34

Fråga till hundpsykologen:

Hej!

Min hund är över 11 år gammal och han sen en längre tid tillbaka har han kissat i våra sängar. Han kissar i sängarna när man är hemma och när man inte är det. Vi trodde först att de berodde på lite dominans mot vår andra hund innan men efter att han försvann har de fortsatt ändå.

Det är inte vanligt urin utan de är väldigt gult och luktar fruktansvärt mycket, detta kan hända trots att han precis varit ute och kissat ett antal gånger redan, de är inte bara en skvätt utan väldigt mycket han kissar. Detta börjar bli väldigt jobbigt då de förstör våra sängar, tacksam för svar!

Mvh Sofie

Svar från Doggsons hundpsykolog, Malin Cedergren:

Hej!

Jag tycker att ni genast ska uppsöka veterinär om ni inte redan har gjort det för att undersöka om det kan bero på någon typ av sjukdom. Det är alltid det första man ska göra om hunden uppvisar beteendeförändringar. När ni har gjort det och kunnat utesluta sjukdom så kan ni se om följande kanske kan hjälpa: – länka till tidigare inlägg, ”Hjälp hunden kissar inne” och ”Hjälp hunden kissar i sängen”.

Men som sagt – börja med att boka in undersökning hos din veterinär!

Lycka till!

Malin Cedergren, hundpsykolog, Björkhaga Hundskola.

Vill du också ställa en fråga till Malin? Det kan du göra här.