Intervju med Victoria Silfverberg

3 oktober, 2012, 21:19

Victoria Silfverberg och Schanty representerar Sverige i storleksklassen small vid Agility-VM i Tjeckien under helgen, den 5-7 oktober, 2012. Doggson har ställt några frågor till henne och några av de andra i landslaget om träning, uppladdning och lite annat inför VM.

Berätta lite om dig själv och din hund:
Victoria Silfverberg, 23 år, tävlar tillsammans med Schanty, 6 år.

Var kommer du ifrån och vilken klubb tävlar du och din hund för?
Jag bor i Vellinge och tävlar för Oxie BK.

Hur länge har du tränat och tävlat agility?
Jag har hållit på med agility i 11år började med min första sheltie Isa (12år). Vi var med i mitt första VM 2005 då var jag bara 15 år.
Scanty är egentligen min pappas hund som jag tog över vid 2 års ålder.

Hur förbereder du dig och din hund inför en tävling och ett lopp?
Schanty är bra grundtränad så vi tränar inte så intensiva pass. Brukar köra lite små pass på speciella kombinationer. I annat fall så försöker jag träna upp min fysik.

Är det första gången du är med i landslaget, eller har du varit med tidigare? När i så fall, och med vilken hund/hundar?
Nej jag har varit med när jag var 15 år med min sheltie Isa (tror 2005) Spanien, Valladolid, och kom på 20:e plats.

Hur ofta har du och din hund tränat inför VM? Mer eller mindre än vanligt, eller som vanligt?
Uppladdningen för VM började rätt tidigt. Vi har lagt in några träningspass i veckan och nu sista månaden har vi tränat tillsammans med Hanna och Liam som också är med i truppen.

Har ni tränat extra mycket på något särskilt inför VM? Vad i så fall?
Vi har försökt att hitta våra brister. Försökt träna lite mer uthållighet och tålamod i kombinationerna. Blivit mycket finputsning på Scantys running contacts och vipp för att få dem mer effektiva. Även försökt träna lite på VM-domarnas banor för att skapa en god förberedelse.

Vad ser du fram emot mest när det gäller årets Agility-VM?
Hela upplevelsen! Men störst av allt är när vi är på banan och alla dessa tusentals människor som tittar på just oss när vi ska se till att göra vårt bästa på agilitybanan.

Vad får dig och din hund att må bra inför en så stor tävling som denna?
Mycket positiv energi runt omkring! Att vi har gott om tid för allt som ska förberedas och att Scantys belöning finns på plats.