Intervju med Tommy Fredriksson

3 oktober, 2012, 21:36

Tommy Fredriksson och Donna är reserver på plats i storleksklassen medium vid Agility-VM i Tjeckien under helgen, den 5-7 oktober, 2012. Doggson har intervjuat honom och några av de andra i landslaget om träning, uppladdning och lite annat inför VM.

Berätta lite om dig själv och din hund:
Tommy Fredriksson, 55 år, Donna en Shetland Sheepdog på 6 år.

Var kommer du ifrån och vilken klubb tävlar du och din hund för?
Jag kommer ifrån Kalix och tävlar för Kalix Brukshundklubb.

Hur länge har du tränat och tävlat agility?
Vi började lite smått att träna agility hösten 2006 men tävlandet startade vi med sommaren 2007.

Hur förbereder du dig och din hund inför en tävling och ett lopp?
En tidig lite längre uppvärmning på morgonen och en kortare uppvärmning just innan start. Efter banvandring memorerar jag alltid banan. Brukar också förbereda mig innan tävlingen med att gå igenom lite hur domarna bygger sina banor när det gäller svårigheter och fällor.

Är det första gången du är med i landslaget, eller har du varit med tidigare? När i så fall, och med vilken hund/hundar?
Det är vårt första VM.

Hur ofta har du och din hund tränat inför VM? Mer eller mindre än vanligt, eller som vanligt?
Vi har nog tränat lite mer än vanligt men inte speciellt med sikte på VM, vi var uttagna som reserv på hemmaplan och fick besked i onsdags att vi skulle med till VM.

Har ni tränat extra mycket på något särskilt inför VM? Vad i så fall?
Vår träning har mest varit inriktad på kommande säsong och då mest på att få in ett riktigt säkert kontaktfältsbeteende på mina hundar.

Vad ser du fram emot mest när det gäller årets Agility-VM?
Hoppas på att jag får se något av våra duktiga ekipage kliva fram och ta en medalj. För min egen del mest att bara få vara med och uppleva stämningen och som reserv på plats försöka ge så bra stöttning som möjligt till de ordinarie ekipagen. Och även att vara förberedd på att gå in och göra en bra tävling om det skulle bli aktuellt för mig och Donna.

Vad får dig och din hund att må bra inför en så stor tävling som denna?
Min hund bara älskar att tävla och jag tror att även den känner av att det gäller lite extra. Jag själv gillar att tävla när det när det är riktigt tuff konkurrens.