Intervju med Rebecka Borglund

3 oktober, 2012, 21:24

Rebecka Borglund och Zack representerar Sverige i storleksklassen large vid Agility-VM i Tjeckien under helgen, den 5-7 oktober, 2012. Doggson har intervjuat henne och några av de andra i landslaget om träning, uppladdning och lite annat inför VM.

Berätta lite om dig själv och din hund:
Rebecka borglund 31 år Zac är 8,5 år border collie hane. Jörgen Tellqvist är Zacks ägare men sedan januari 2012 har jag tävlat honom men han är min i hjärtat!!!!!

Var kommer du ifrån och vilken klubb tävlar du och din hund för?
Jag är född och uppvuxen i Höör och tävlar oxå för Höör BK.

Hur länge har du tränat och tävlat agility?
Jag började träna agility med min första border collie tik, Tequila för ca 7 år sedan. Dock tog jag inte träningen på större allvar då jag vill göra något annat än bara Lydnad. Jag började tävla lite med henne men det gick aldrig så bra då hon aldrig fick någon riktigt grund träning då jag inte hade kunskapen om hur man tränar. Herja min jackrusselblandning är idag 6,5 år och det var med henne det blev mer allvar i träningen. Så på ”riktigt” känns det som om jag hållit på i ca 5,5 år.

Hur förbereder du dig och din hund inför en tävling och ett lopp?
Jag och Zac tränar inte mycket ag tillsammans. Han har en väldigt god agilitygrund och står stadigt på den och då han börjar bli äldre vill jag inte slita på honom för mycket. Så vi tränar i stället mycket fysträning som skritt i skogen, balansera på stockar, vallning, promenader mm. Det är även viktigt att ladda inför en helg med att koppla av i soffan tillsammans och baramysa.

Är det första gången du är med i landslaget, eller har du varit med tidigare? När i så fall, och med vilken hund/hundar?
Detta är min och Zacks debut tillsammans!!!

Hur ofta har du och din hund tränat inför VM? Mer eller mindre än vanligt, eller som vanligt?
Vi har tränat precis som vanligt.

Vad ser du fram emot mest när det gäller årets Agility-VM?
Jag ser fram emot hela upplevelsen. Ännu vet jag inte riktigt vad jag har att vänta men spännande är det. Höjdpunkten blir naturligtvis de sekunder jag har tillsammans med Zac på banan. Han är som en dröm den här prinsen att umgås med på banan och jag ska göra allt för att göra vårt bästa!!!

Vad får dig och din hund att må bra inför en så stor tävling som denna?
Det är viktigt att ha människor runt sig som vill en väl inför en sådan här tävling och när jag just nu sitter i hotellsängen två kvällar innan vm startar så känns det otroligt bra och viktigt att ha hela landslaget och ledningen runt mig som är otroligt goa allesammans. Sen vet jag också att vi kommer få ett enormt stöd av de svenskar som kommer att sitta på läktaren men även de där hemma och det känns riktigt härligt och viktigt!!! Men viktigast för mig är ändå att jag och Zac får våra stunder tillsammans och att det blir så vanligt som det nu går att bli!!!!