Intervju med Patrik Rosendal

3 oktober, 2012, 21:42

Patrik Rosendal och Sam representerar Sverige i storleksklassen medium vid Agility-VM i Tjeckien under helgen, den 5-7 oktober, 2012. Doggson har intervjuat honom och några av de andra i landslaget om träning, uppladdning och lite annat inför VM.

Berätta lite om dig själv och din hund:
Mitt namn är Patrik Rosendal jag är 37 år och arbetar som byggnadsplåtslagare. Sam är en sheltie som är 4år.

Var kommer du ifrån och vilken klubb tävlar du och din hund för?
Jag bor utanför Knivsta och tävlar för Knivsta BK.

Hur länge har du tränat och tävlat agility?
Jag gick min första agilitykurs 1999 och körde min första tävling året därpå.

Hur förbereder du dig och din hund inför en tävling och ett lopp?
Inför ett lopp tar jag gärna en längre promenad bara han och jag, sedan går jag igenom banan i huvudet tills allt sitter. Därpå en lite intensivare uppvärmning följt av lite kamp i kopplet strax innan start.

Är det första gången du är med i landslaget, eller har du varit med tidigare? När i så fall, och med vilken hund/hundar?
Det här är Sams första år i landslaget, själv har jag varit med 3 gånger tidigare. 2006 med Zita och 2009-2010 med Ina.

Hur ofta har du och din hund tränat inför VM? Mer eller mindre än vanligt, eller som vanligt?
Vi har tränat 3-4 ggr per vecka inför vm och normalt brukar det bli 1-2 pass per vecka.

Har ni tränat extra mycket på något särskilt inför VM? Vad i så fall?
Vi har tränat lite extra på slalomingångar, kontaktfält och tunnlar under balanshinder.

Vad ser du fram emot mest när det gäller årets Agility-VM?
Det ska bli jätteroligt att få starta individuellt, jag har enbart kört i lag på vm förut. Jag ser också fram emot att få uppleva trycket och stämningen i arenan. Att ställa sig på start linjen på ett vm och få känna stödet från de svenska supportrarna kan inte jämföras med något annat.

Vad får dig och din hund att må bra inför en så stor tävling som denna?
Sam uppskattar att få vara tillsammans bara han och jag utan de andra hundarna.