Doggson testar skvalpsäker vattenskål

15 juni, 2012, 10:37

Doggson testar skvalpskålen!

Att kunna ha en vattenskål framme till hunden i bilen under långa bilfärder är något många skulle vilja. En lösning är att klämma fast en skål i burgallret om man har burar. Men om man inte har möjlighet till det, kan det vara svårt att hitta en stabil skål.

Doggson har testat vattenskålen Road Refresher som med sin speciella utformning är tänkt att kunna ha med i bilen och då hålla vattnet kvar även i skarpare svängar, men passar förstås också bra om man har en hund som gärna slabbar lite extra vid vattenskålen.

Vi har testat skålen både hemma och på resa med bil.
Vad vi kommer fram till är att skålen är utmärkt om man har en hund som gärna doppar ner större delen av nosen och samlar upp mycket vatten som sedan hamnar utanför skålen. Med Road Refreshers konstruktion kan inte hunden få upp så mycket vatten på en gång, utan får helt enkelt dricka lite mer försiktigt.

Skålens utformning innebär att det finns en droppkant, som på andra droppfria skålar, men den mer unika konstruktionen är den flytande plattan inuti skålen. Plattan gör så att vattnet hålls nere i skålens botten, i plattan finns nämligen hål som släpper upp lagom mycket vatten åt gången. Det går också att trycka på plattan med nosen för att få upp mer vatten, men tanken är nog att det inte ska behövas, utan vattnet ska flyta upp av sig själv.

Skål i tre delar.

Våra testhundar var denna gång av lite mindre och försiktigare modell, som till att börja med inte förstod att det fanns vatten i skålen eftersom plattan flöt upp och täckte det mesta av vattnet. Men efter att ha visat dem att det fanns vatten i skålen, gick det bra.

Om man har ungefär halva skålen fylld med vatten, kan man nästan hålla den i 90 grader utan att vatten rinner ut. Vilket betyder att man kan köra ganska snäva svängar och i backar utan att det blir blött i bilen.

Skålen levereras dessutom med kardborrar undertill för fastsättning i bilens filtmatta eller eventuellt i burens matta. En fördel är förstås om underlaget är så plant som möjligt.
Den finns också i olika storlekar, vi testade den mindre modellen.

Road Refresher finns bland annat att köpa hos dinhundshop.se.