Ulrika pratar med hundar

6 februari, 2012, 19:03

Ulrika Nyqvist och Zeke
Utskriftsversion

Ulrika Nyqvist är certifierad djurkommunikatör, och kan ”prata” med hundar. Hon använder sig av telepati för att få kontakt med djuren, och kan genom att titta på ett foto utläsa hundens känslor, tankar eller om den har några besvär. Ulrika menar att hon inte är unik på något sätt, utan att vi alla kan använda oss av telepati, men att vi måste träna oss i det.

Ulrika har utbildat sig i två omgångar, först genom en tredagarskurs för tio år sedan, och nu senast en fyra dagar lång utbildning i djurkommunikation. För att bli certifierad var hon också tvungen att ha gjort 20 kommunikationer med djur, där ägaren skrivit under att Ulrika kommunicerat med deras djur.
- Båda utbildningarna fokuserade på att kommunicera telepatiskt, med både människor och olika djur, öga mot öga och på distans via foto, berättar Ulrika.

Kommunicerar mest på distans

Idag kommunicerar Ulrika mestadels på distans via foto, dels för att hon då kan kommunicera med djur från hela världen, och dels för att det inte finns någon risk att hon blir påverkad av vad hon kan se med ”vanliga” ögon, till exempel om en hund är halt.
- Kort beskrivet kan man säga att jag gör övningar för att ”tömma hjärnan” från andra tankar och ”stänga in mig” med djuret, oavsett om det är öga mot öga eller på distans, sedan är det bara att börja sända tankar och ta emot!

Hur ”pratar” då Ulrika egentligen med djuren? Enligt Ulrika är det inte bara ”prat” utan det är också en förmedling av känslor, bilder och dofter från djuret.
- Jag kan känna i min kropp vilka invärtes besvär djuret har – medan jag brukar få bilder om till exempel ett djur är halt, men jag får också många ord på ”vårt språk”.
- Lite roligt är att det flera gånger har bekräftats av ägarna att djuret förmedlat ord som varit väldigt vanligt att ägaren använt om dem – häftigt, eller hur!

”Vi kan prata med våra djur”

Det finns många anledningar till att hundägare kontaktar Ulrika. En del är nyfikna, medan andra vill ha hjälp med mer specifika problem, till exempel skällande eller rädslor.
- Andra kan känna oro för något gällande sitt djur, har en bortsprungen hund, en hund i livets slutskede, eller har förlorat en kär vän – ja, jag kommunicerar även med djur som gått över på ”andra sidan”. Ägarna har möjlighet att ställa frågor eller förmedla saker till sitt djur via mig, men jag vill egentligen veta så lite som möjligt om djuret i förväg. Det kan vara frågor om hälsa, beteenden, vad de gillar att göra och om de har några önskemål, exempelvis, berättar Ulrika.

Djuren har saker att berätta

Hon ser sitt arbete som djurkommunikatör som viktigt eftersom djuren har saker att berätta. Och att vi alla kan öva upp vår telepatiska förmåga och prata med dem.
- Jag anser att det är ett viktigt arbete som kan vara till hjälp för både människor och djur, ett bra komplement till de mer ”erkända” sätten att kommunicera med djur, och man kan nå stor framgång hos vissa djur genom denna form av kommunikation, det finns det flera exempel på, t ex minska rädslor, säger Ulrika.

Hon ser sig som en igångsättare, som kan hjälpa ägarna till en större förståelse för sina djur och dess behov, så att ägarna kan jobba vidare på själva efteråt.

Etik och moral är viktigt

Ulrika vill betona att etik och moral är viktigt. Hon kommunicerar aldrig med ett djur utan ägarens tillåtelse, och ber alltid djuret om lov.
- Jag lovar varken djur eller människor mer än jag kan hålla, och allt är på djurens villkor vad de vill förmedla. Jag tycker det är en fin gåva att ge sitt djur chansen att kommunicera och få säga sin mening och sina önskningar i livet! Jag rekommenderar alla att prova det, och även att gå kurs själv om det känns lockande – jag erbjuder både kommunikationer och kurser på distans – våga prova!

Ulrikas hemsida