Prästpar misstänks för djurplågeri

19 januari, 2012, 09:47

Ett prästpar i stockholmstrakten riskerar att åtalas för djurplågeri efter att ha vanvårdat sina sex hundar. Det var i september som länsstyrelsen fick in en anmälan om djurplågeri och efter ett besök på prästparets gård fann man sex hundar av rasen cavalier king charles spaniel instängda i ett garage. Hundarna var vanvårdade och gick runt i sin egen avföring och urin.

När länsstyrelsen kom till gården möttes de av panikslagna hundar som i desperation försökt gnaga sig ut ur garaget. Två av hundarna var i så dåligt skick att de fick avlivas och de andra hade bland annat skador på tassar, samt ögoninflammationer.

Enligt ett brev till länsveterinären tar maken på sig skulden och menar att vanvården av hundarna bland annat har sin grund i att han drabbats av utmattningssyndrom. Efter upptäckten har maken även blivit av med sin prästtitel.

Läs mer på dagen.se.och på aftonbladet.se